Cengiz YAĞIZ'ın sitemize gönderdiği yazı:

ÖDÜL KAVGASINDA SON SÖZÜ SAVCILAR SÖYLEYECEK.(Yazınıza istinaden.)
Ocak 2008 de şu an bahse konu olan AZERBAYCAN'da yapılan Dünya Kupası Takımlar Şampiyonası organizasyonun ödülleri ile ilgili konularda ve Federasyon Başkanımız Metin Şahin’in Orhan Süer’ e yapmış olduğu vatan hainliği suçlaması ile ilgili ağır ve haksız ithamlarını eleştirmiştim.
O günkü yazımda aynen şöyle idi.
Hukuk ve etik kurallar içerisinde kalmak şartı ile insanların herhangi bir konuda teftiş kurullarına şikâyette bulunmaları veya herhangi bir konuda inceleme talebinde bulunmaları çok normaldir.
Kaldı ki teftiş kurulunca kabul edilmiş bir iddia ya, vatan hainliği suçlamasında, ithamında bulunmak son derce ağır bir eylemdir.

ORHAN SÜER arkadaşımızın yapmış olduğu şikâyet neticesinde, teftiş raporlarından da anlaşıldığı üzere Orhan Süer haklı çıkmış. Fakat GSGM tarafından federasyon başkanı METİN ŞAHİN ve diğer sorumlular hakkında gerekli idari ve adli yönden bir ceza yoluna gidilmemiştir.

Bu durumu aynen şuna benzetebiliriz. Adamın biri bir bankaya veya bir eve hırsızlık maksatlı giriyor, bu hırsızlığı içinde bütün alt yapı hazırlıklarını yapıyor, ama hırsızlık esnasında beceremeden yakalanıyor. Bu hırsızın soygunu yapmadan yakalanmış olması o kişinin hırsız olmadığını, ceza almadan da kurtulması anlamına gelmez. Acaba bu hırsız daha önceleri yakalanmadan ne hırsızlıklar yapmıştır.
Taekwondo federasyonu başkanı Metin ŞAHİN’in ise yapmış oldukları iş ve işlemlerin yanlışlığı teftiş kurulunca tespit edilmiş. Fakat idari ve adli yönünden işlem yapılmamıştır.
Tabii ki hiçbir hukuk devletinde kabul edilir bir durum değildir.
 Zannedersem Orhan Süer arkadaşımız bu teftiş kurulu raporunun iptali için idari yargıya ve adli yönden işlem yapılmak üzere Ankara Cumhuriyet Savcılığına başvuracaktır. Kendisi anladığım kadarıyla haklı olarak uzun zamandan beri bu konuyu takip ettiği ve de vatan hainliği gibi hiçte hak etmediği bir suçlamayla karşı karşıya kaldığı için bundan sonraki hukuki aşamayı da takip edecektir.
Bu vesile ile şunu da camiamıza duyurmak isterim. Bizim camiamız Türkiye’nin en büyük spor camiasının başında gelmektedir. Bir birinden değerli antrenör ve spor idarecilerimiz vardır.
Mevcut federasyon bugüne kadar çok fazla etik olmayan icraatlar yapmıştır. Bunları zaman zaman GSGM teftiş kuruluna da şikâyet olarak bildirdik. Fakat Orhan Süer arkadaşımızın dünya kupası takımlar şampiyonası ile ilgili yapmış olduğu şikâyetin neticesinde düzenlenen teftiş kurulu raporunda olduğu gibi uygun bir şekilde kapatılmıştır.
Değerli arkadaşlar bu çalışmalar esnasında hep yalnız kaldık. Tahmin ediyorum Orhan Süer arkadaşımızda bu konuda yalnız ama gelin bu tip haksızlıklara direnen arkadaşlarımıza en azından benim yaptığım gibi yazılarımızla, mesajlarımızla, epostalarımızla destek verelim ki. Bu yanlışlıklar artık bir son bulsun. Geçmişte benim başıma, şimdi ise Orhan Süer in başına gelen bu iğrenç suçlamalar yarın herkesin başına gelebilir.
Benim öğrencimi Avrupa şampiyonasına götürmezler. Milli takıma öğrencimi çağırmazlar. Beni antrenör olarak yurt dışına götürmezler. Yok ben sözleşmeli antrenör olacağım o yüzden ben bu işler bulaşmam mazeretinin arkasına sığınmayalım. Biraz cesur olalım. Taekwondo sporu yapan insanlar korkak olmaz. Hani eskiden kendi aramızda şakalaşır ve Taekwondo sporu DELİKANLI sporudur derdik. İşte gelin buna layık olalım arkadaşlar. Artık bu yanlışları küçücük menfaatlerimiz için görmemezlikten gelmeyelim.
Değerli arkadaşlar gelin Orhan Süer arkadaşımızın, Erdoğan Akan’ın, İhsan Görkem’in, Özkan Akar’ın, Fevzi Kuvvet’in, Kadir Yağız’ın ve şahsımın yaptığı gibi,  iftiraya dayanmayan ve özel hayatlara girmeyen federasyonumuz uygulamalarıyla ilgili konularda gerekli şikâyetleri ve eleştirilerimizi yapalım. Yani biraz cesur olalım. Tabii ki bu itiraz ve şikâyetler etik ve hukuki zeminde kalmak şartıyla yapılmalıdır. Orhan Süer örneğinde olduğu gibi.
ORHAN SÜER arkadaşımızı haklı olduğu bu davadaki mücadelesinden dolayı şahsım adına kendisini tebrik ediyorum. Orhan Süer arkadaşımızın sabır ve gayretle yapmış olduğu bu mücadelesi diğer arkadaşlarımız ada inşallah örnek olur.
Sonuç olarak eğer ortada bir hain var ise onunda kim ve kimler olduğunun takdirini yapmak üzere TAEKWONDO camiamızın takdirlerine bırakıyorum.

EK:

Vatan Hainliği Bu Kadar Kolay mı?
Türk Taekwondo Haber ve Bilgi Portalı - Cuma, 16 Nisan 2010

ESKİ TAEKWONDO FEDERASYON BAŞKANI
                                        CENGİZ YAĞIZ

Copyright © 2012. All Rights Reserved.