ÇOK DEĞERLİ TAEKWONDO CAMİASI,
Bugün değişik taekwondo sitelerinde Sn.Berhan ASLAN'ın değişik konulardaki yazılarını büyük bir şaşkınlık içerisinde okudum.Bu durum şahsımda taekwondo camiası adına büyük bir rahatsızlık yarattı.Neden mi?İşte size nedenleri.Sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sn.Berhan ASLAN,
Son günlerini yaşamakta olan mevcut federasyonun başkanı Sn.Metin ŞAHİN'in vefa hakkındaki düşüncelerini aktardığınız yazınızı okudum.Şunu söylemek isterim ki; onun vefasızlığına şahit olduğunuz ilk tavır,davranış ve icraatlarında istifa etmeniz onurlu bir davranış olmaz mıydı?

Bu onurlu davranışınıza destek için şu anda birlikte hareket ettiğiniz o günün federasyon genel sekreteri Sn.Bayram TIRAŞ ve Sn.Veysel ÖZDEMİR'in de görevlerinden istifa etmeleri onurlu bir tepki olmazmıydı?
Böyle yapsaydınız şu anda daha inandırıcı olmazmıydınız?

Yıllarca, şimdi vefasız diye yaftaladığınız Sn.Metin ŞAHİN'in vefasızlıklarına ve başarısızlığına siz ve arkadaşlarınız (Sn.Bayram TIRAŞ, Sn.Veysel ÖZDEMİR) çanak tutup yardımcı olmadınız mı?

Yoksa o dönemde sizlerle; Sn.Metin ŞAHİN sizi bile bile tuttuğuna göre aranızda mutlaka çok özel ilişkilermi vardı? Bu ilişkiler neydi? Allah bilir, diye düşünüyorum.

Şu söylediklerinize katılıyorum.Evet Sn.Metin ŞAHİN taekwondo camiasına karşı yıllarca vefasızlık yapmıştır.Sadece Sn.Ali ŞAHİN'e (kardeşi),Sn.Ramazan ERÇİN'e (Konyalı),Sn.Muammer CAMBAZ'a (Konyalı) ve yanlarında garnitür çeşidinden bulunan bir-iki zevata karşı vefalı olmuştur.

Sn.İsmet İRAZın delegeliği ile ilgili serzenişlerinize gelince Bir önceki seçim döneminde ben ve arkadaşlarım delege belirleme konusunda haksızlığa uğradığımızı,delege belirlemenin şaibeli olduğunu ifade eden itiraz dilekçelerimizle, ilgili komisyonlara yazılı müracaatlar yaptık.

Maalesef, bu hukuki ve haklı müracaatlarımızı inceleme zahmetinde bulunmayıp; sadece geçiştirircesine cevaplar verildi. Sizlerde seçim sonucunda Sn.Metin ŞAHİN'in başkanlık yaptığı federasyonda görev aldınız.

Geçen seçimde ben ve arkadaşlarımın yapmış olduğu bu yazılı itirazlara cevap veren Sn.Bayram TIRAŞ değil miydi?

Atalarımız ne güzel diyor,GÜLME KOMŞUNA,GELİR BAŞINA ve KESER DÖNER SAP DÖNER,BİR GÜN HESAP DÖNER diye. Şimdi delegelik konusunda neden ağlıyorsunuz anlayamıyorum.Hemde Sn.İsmet İRAZ adına.(Sn.İsmet İRAZ bence de delege olmalıydı.).

Sn.İsmet İRAZ, geçen seçim döneminde; Sn.Metin ŞAHİNi destekledi.O seçimde bizlere yapılan haksızlıklara karşı neden sustunuz?Yoksa farklı bir çıkar ilişkisi mi vardı?

Delegeliğe itirazın yolu bellidir.Sn.İsmet İRAZ'da akıl baliğ ve bu ülkenin kanun,yönetmelik ve yönergelerinin muhatabı olan T.C. vatandaşıdır.Gider itirazını seçim kuruluna veya ilgili kuruma yapar.

Evet Sn.Metin ŞAHİN, kendisini destekleyen Sn.İsmet İRAZ adına turnuvaları faaliyet programına koyup, bütçeden parasını alıp bu turnuvayı yapmayarak vefasızlık yapmıştır.

Şimdi isterseniz gerçekleri daha iyi görebilmek ve yorumlamak adına hafızalarımızı biraz tazeleyelim. Dönem 1994-95 yılları ve Sn.İsmet İRAZ, Sn.Bayram TIRAŞ'ı taekwondo camiasının dışına atmıştı.
Sn.Cengiz YAĞIZ, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığına gelince Sn.Bayram TIRAŞ'a MHK başkanlık görevini verdi.

Daha sonra Sn.Bayram TIRAŞ'ı federasyon genel sekreteri yaptı. Sn.Bayram TIRAŞ ne yaptı?Geçen dönemdeki seçimlerde, genel kurul salonuna Sn.Cengiz YAĞIZ'ı sokturmadı.Bu davranışın adını ne koymalıyız?Taekwondonun duayen ismi Sn.İsmet İRAZ'da oradaydı. Sn.İsmet İRAZ, olaya müdahale edip; ülkemizin taekwondosuna çağ atlatan, başarıdan başarıya taşıyan eski federasyon başkanının genel kurul salonuna alınmasını sağlayamaz mıydı? Böyle davransaydı kendisine kim karşı çıkardı?

Sn.Cengiz YAĞIZ'ın federasyon başkanlığı dönemindeki başarıları bir yana; onun sporcu olarak da başarılarının en yakın şahidi olan Sn.İsmet İRAZ değil miydi?

Bu ülkenin bayrağını defalarca göndere çektiren Sn.Cengiz YAĞIZ, bunu hak etmiş miydi?Bu davranışı ona reva görenlerin adını ne koymalıyız?

Peki, şimdi sorarım size. Uluslar arası İsmet İraz Taekwondo Turnuvasını, İsmet İraz Taekwondo Salonunu kim ve hangi federasyon gündeme getirip uygulamaya koydu? Bu sorunun cevabını bütün taekwondo camiasına bırakıyorum.

Evet Sn.Berhan ASLAN ve arkadaşları.Şu anda yüzünüzün kızardığını ve utandığınızı görür gibiyim.Peki sizler vefayı o dönemlerde nerede kaybetmiştiniz?

Ve şimdi Sn.Metin ŞAHİN, sizi federasyonuna aldı,görev verdi. (yaklaşık beş yıl). Sn.Bayram TIRAŞ'ın emekliliğini isteyerek; başkan adaylığını açıklaması da dahil olmak üzere sizler şu anda Sn.Metin ŞAHİN'e vefalı davrandığınızı söyleyebilir misiniz?

Değerli taekwondo camiası bunları görüyor ve en akli selim biçimde seçim sandığında yorumlayacaktır.İşte, şimdi suçüstü yakalandınız.Sizi gidi vefasızlar, sizi.

Şunu da özellikle belirtmek isterim ki Taekwondo camiası bir işaretle güdülecek koyun değildir. Siz kendi çocuğunuzu dahi bir işaretle yönlendirebiliyor musunuz? Hangi zamanda yaşıyoruz? Böyle düşünmek, kendinizi ve yetişen yeni nesli inkardan başka bir şey değildir.Bu bahsettiğiniz işaretle yönlendirme olayları ancak esir kamplarındaki insanlara ya da sirklerdeki hayvanlara reva görülen davranışlardır.Halbuki yeni nesil kendi değerlerini bilen, sorgulayan ve kendini ifade edebilen bir nesildir.Ben taekwondo camiasını böyle görüyorum...

Değerli taekwondo camiası. Ben de Sn.Berhan ASLAN gibi bütün samimiyetimle söylüyorum ki Sn.Metin ŞAHİN federasyonunda çalışmak için Sn.Bayram TIRAŞ, Sn.Veysel ÖZDEMİR ve Sn.Berhan ASLAN gibi olmak ya da maddi bir bağlantınızın olması lazım.(Bunu ben söylemiyorum, Sn.Berhan ASLAN söylüyor.)

Şimdi Sn.Berhan ASLAN ve yukarıda bahsettiğim diğer arkadaşları Sn.Metin ŞAHİN federasyonundan ayrılınca aklıma şu soru geliyor. Acaba beklenen metreküp kadar su gelmedi mi? Yoksa sularmı kesildi? Bütün taekwondo camisına saygı ve muhabbetlerimle.

Haydar BERKALP
T.Taek.Fed. Eski Teknik Kurul Üyesi
Eski Milli Takım Antrenörü

Copyright © 2012. All Rights Reserved.